Berxolle me patate

*1/2 kg berxolla
*1/2 kg patate
*2 kokrra domate
*1-2 spec (djeges nqs deshironi)
*1/2 filxhan vaj
*majdanoz
*rigon
*piper
*kripe

Qeroni patatet, lajini dhe vejini ne nje tenxhere.
Ne tenxhere shtojme vajin dhe ne zjarr te ngadalte pjekim patatet.Nqs patatet nuk marrin ujin, shtojini nje filxhan uje te nxehte.
Perpara se ti heqim patatet nga zjarri, shtojini majdanozin e ngrire hole dhe i perzini.
Merrni berxollat dhe skuqini nga te dyja anet ne nje tigan te nxehte po pa vaj.
Ne nje tigan tjeter skuqni domatet te cilave iu keni hequr lekuren dhe i keni prere ne copeza te vogla, bashke me specat.Pastaj vini siper berxollat. Hidhni siper kripe, rigon, biber dhe piqini per 10 min nga te dyja anet.
Note: Qe berxollat te dalin me te shijshme, para se ti piqni mund ti hidhni erezat dhe ti lini te presin per nje kohe te shkurter.
Ju befte mire.