Pice patellxhanesh

* 2 patellxhane te medhenj
* 150 gr. djath te bardhe
* 6 thelpinj hudhre te shtypur
* 2 domate
* majdanoz ose qepe te njoma
* vaj ulliri
* djath kackavall
* piper i zi dhe i kuq
* menderz ( nenexhik)

Patellxhanet pastrojini, pritini ne forme rrethore rreth 1 cm trashesi dhe lerini ne uje me kripe per 30 minuta. Pastaj fshijini, rreshtojini ne tepsi, hidhni siper vaj ulliri dhe hudher, futini ne furre dhe piqini derisa te zbuten patellxhanet (rreth 10-15 minuta).
Ne nje ene, perzini djathin e bardhe, majdanozin, piperin dhe menderzen dhe hidheni siper patellxhaneve, ne fund veni domatet e prera forme rrethore dhe qe u eshte hequr lekura dhe futeni perseri ne furre. 5 minuta para se ta nxirrni nga furra, hidhni djathin kackavall dhe lereni derisa te shkrije. Servireni te nxehte.
Nje pice shume e shijshme per ata qe mbajne diete.
Ju befte mire.